torsdag 26 februari 2015

Dagbok för...

...alla mina fans – usla utsikter



Usla utsikter är en utav alla böckerna i serien ”dagbok för alla mina fans” som är skriven av Jeff Kinney. Uppföljare till dessa böcker är Gregs bravader, Rodrick reagerar och ett hopplöst fall.

Böckerna är nästan alltid högst upp på topplistorna. Huvudpersonen är Greg. Han är inte den smartaste typen av människor. Greg har även en bästis som heter Rowley. Även Rowley är en ganska trög (osmart) person. Greg och Rowley lyckas nästan alltid att bli osams. Men det brukar lösa sig oftast. Han har en mycket elak storebror som nästan alltid ska försöka trycka ner Greg, och en lillebror som alltid får allting att se ut som att det är Gregs fel.

Miljön i boken skulle kunna vara någonstans i ett vanligt villaområde i modern tid. Den är alltså skriven som att de skulle kunna utspela sig någonstans just nu. Greg är som sagt en innemänniska och om han fick bestämma skulle han nog helst sitta inne med ett datorspel om det soliga dagarna med fördragna gardiner och en påse chips. Men hans mamma har naturligt vis en annan syn på det perfekta sommarlovet för Greg. Han tänker att om han inte få göra det han ville göra ska han i alla fall försöka få den bästa sommaren på andra sätt, vilket han inte alltid lyckas med.

Personen som har skrivit boken har skrivit den i en ”jag form”. Vilket faktiskt skulle kunna handla lite om hans egna känslor och upplevelser. Som texten ser ut är den otroligt lättläst. Det är ungefär som en riktig dag bok , det handlar lite om varje dag när det händer olika saker. Budskapet med boken är att det ska vara roligt att läsa men inte alltid lätt. Boken är till största delen en humorserie. Jag tror att budskapet med boken är att det ska vara roligt att läsa. 

Jag gillar boken ”Usla utsikter”. Det bästa med boken är att den är lättläst och rolig. Det är ingen tråkig långsam bok. Det händer mycket och det är roligt att skratta åt hur dum Greg är i vissa situationer och hur lätt det brukar gå fel.

/Matilda Lundkvist 7C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Böcker för bokcirklar