Högläsning

Åk 7-9

Bylock, Maj Häxpojken

Holmberg B. R. Skuggaren

Susso, Eva serien Dansfabriken 

Rudberg, Denise Tillsammans 

Wägner, Veronica Kråköns hemlighet 

Corder: Lejonpojken; Jakten 
Charlies engelska mamma och hans pappa från Ghana är biologer och forskare. De har funnit botemedlet mot den astma som tycks hota jordens alla barn.men någon vill att botemedlet inte kommer till användning och Charlies föräldrar kidnappas.

Sachar: Ett hål om dagen
Stanley hamnar i ungdomslägret Camp green Lake oskyldigt anklagad för att ha stulit ett par baseballskor. Han har förmågan att alltid hamna på fel plats vid fel tidpunkt. Ungdomarna tvingas gräva ett hål om dagen- lägerchefen letar efter något. Stanley blir den som fixar det efter många förvecklingar.

Zak: Offensiv Röda Nunnan 
Någon vill ta död på alla gatubarn under täckmantel att de har en bantningsklubb
Alex -Dogboy 
Alex mamma lämnar honom ensam kvar i Honduras,när hon flyttar till Los Angeles. "Du får inte följa med" säger hon och tar med de andra barnen. Sen sticker hans pappa. Alex blir ett gatubarn som lever med sin hund. Hur ska han överleva, överallt finns grymma människor. Bygger på en verklig händelse. Spännande och gripande.

Morpurgo: Kensukes rike 
11-årige Mikael spolas ombord under en jorden-runt-seglats med sina föräldrar, men lyckas ta sig iland på en ö. Där finns japanen Kensuke en överlevare från andra världskriget.

Funke: Tjuvarnas herre 
Scipio är en pojke som tagit hand om en grupp gatubarn i Venedig och de bor i en gammal biograf. Han framställer sig som tjuvarnas herre och berättar om fantastiska äventyr i Venedigs palats.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Böcker för bokcirklar