torsdag 26 februari 2015

Boktips från elev



Jag har läst boken ”Ingen Sommar Utan Dig”.

Författaren till boken heter Jenny Han. Detta är andra boken i serien. Originalet egentligen på engelska men boken är översätt till svenska.

 Huvudpersonerna är Belly som är 16 år, Steven som är 17 år och bror till Belly, Jereminah som är 17 år och väldigt nära kompis till Belly och Steven, Conrad som är 18 år, bror till Jereminah och nära vän med Belly och Steven, Susannah är mamma till Conrad och Jereminah och hon är bästis med Laurel, Laurel är mamma till Belly och Steven och så är de Taylor som är bästa vän med Belly fast de bråkar väldigt ofta.

Berättelsen handlar om Belly som är förälskad i Conrad i som hon träffar varje sommar. Hon träffar honom för att Laurel träffar Susannah varje sommar i Cousins (där sommarhuset ligger). Conrad och Belly flyttar längre och längre ifrån varandra och belly berättar allt och hur de känns om kärleken. I denna boken handlar de t om att Susannah dör av cancer. På begravningen blir Cnrad och Belly osams. Men då ringer Jereminah Belly och berättar att Conrad har försvunnit och vill att Belly ska hjälpa till att leta.

Francesca Clark, 7D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Böcker för bokcirklar