tisdag 3 mars 2015

Absolut okysst

Absolut Okysst kom ut år 2013 och är följeslagaren till "Hej, det är jag!"
Författaren är Nina E. GrØntvedt.

Huvudpersonerna är Oda Andrea Stokkheim, går i 6:an. Hon bor på Krokbacken 5, hennes bästa vän heter Helle Henriksen, hon bor på Krokbacken 2. Oda har en lillasyster, som heter Erla Beate Stokkheim, hon kallas också Erland. Helles storebror Stian, han bor hemma. Och deras mamma heter Lisbet, deras pappa som heter Baste och bor i Bergen. Oda bor med Erland, deras mamma och pappa.

Allt utspelar sig på Krokbacken. Det är en vårmånad år 2013, det är lite snö kvar från i vintras och fortfarande lite kyligt. Oda och Helle är alltså bästa vänner. Men de blev ovänner i vintras, för att Oda råkade slåss med Stian, Helles bror. Men de ordnade upp det till slut, och blev vänner. Oda och Helle blev bästa vänner igen. Erland, Odas lillasyster, visade sig vara coolare än Oda, trodde hon. Så nu får hon vara tillsammans med dem en del. De är mycket tillsammans, alla fyra numera. Det har inte flyttat in några nya in i Grönhuset sen Andrea och Tone och deras hund, Diesel, flyttade. Så Oda och de har inga att spionera på från Plattformen nu för tiden. Men de har andra saker att göra. För att Oda och Helle ska börja på en segelkurs.

Den som berättar historien finns själv inte med. Hon berättar om de olika personerna, och vad dom gör. Det är mycket detaljer med i beskrivningarna. Det finns många noggranna beskrivningar av personer. Det häsr är en historia om Odas liv. Men samtidigt handlar det om kärlek. jag tror att författaren vill att vi ska förstå hur det kan vara att vara kär och att man ibland gör misstag.

Jag gillar Absolut Okysst. Det bästa är blandningen mellan kärlek och ibland hat och avundsjuka. Man kan tro att det är löjligt med kärlek, men det är det inte alls. Här tycker man att Oda är både knäpp och rolig.

Betyg: 5/5 stjärnor

Johanna Wreder, 7D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Böcker för bokcirklar